BACARAT Poročni prstani

Poročni in zaročni prstani

Vrste zlata

Barvo zlata določata dva dejavnika:

  • Vrste dodanih kovin v zlitini
  • Odstotek vsake posamezne kovine v zlitini

Poročni prstani iz rumenega zlata

Naravna barva zlata in pravo razmerje barvno nasičenih zlitin so to, kar daje zlatemu nakitu in še posebej poročnemu prstanu ta značilen bogato sijaj. Najpogosteje uporabljene zlitine so baker z značilnim rdečim odtenkom in srebro, ki poskrbi za delikaten odtenek zelene barve. Pravega strokovnjaka prepoznate po tem, kako z pravilno sestavljeno mešanico bakra in srebra da zlatu značilen lesk plemenite kovino, ki razkriva prisotnost pravega mojstra. Njegov podpis je toplina, ki jo njegov izdelek izžareva desetletja.

Poročni prstani iz belega zlata

Srebrnkasto bel lest je ta, ki naredi poročni prstan in nakit iz belega srebra tako privlačen. Da bi zlato postalo belo, ga kombiniramo z več kovinami v novo zlitino, nato pa ga oplemenitimo z izjemno trpežnim elementom imenovanim rodij. Čeprav je rodij izjemno močna kovina , lahko sčasoma pokaže znake obrabe. Z preprostim postopkom lahko izgubljeno barvo in lesk vašega poročnega prstana obnovimo. Če se je tudi vašemu prstanu izgubil lesk vam ga lahko obnovimo z najsodobnejšimi metodami.

Prstani iz rdečega zlata

Lep rdeč odtenek  pri poročnem prstanu ustvarimo s pomočjo bakrene zlitine. Prav tako kot pri pri belem zlatu tudi tu določen odstotek zlitine poleg zlata sestavljajo druge kovine – v največjio meri baker.

Cena poročnih prstanov

Cene zlatega nakita in poročnih prstanov so sestavljene iz več dejavnikov. Odvisne so od čistosti uporabljenega zlata oz. teže v karatih, tržno vrednostjo zlata in stopnjo izdelave ter oblikovanja vsakega kosa nakita.

Bacrat : poročni prstani z doživljensko garancijo

Facebook Atalje SanartAtalje SanartAtalje Sanart